lördag 24 maj 2008

Slir inför schlagerfest


Det är alldeles snart schlagerfinal! Något jag tycker mycket om. I hela mitt liv har det varit ett återkommande festligt inslag i övergången mellan vår och sommar, något man samlats kring och skaffat lite extra gott ätbart inför. Vi har grönsaker, dippsås, Taffels potatisskruvar, torkad papaya med limesmak (rekommenderas!) och i frysen även glass. Och två barn som sover gott efter en hel dag utomhus.
Idag har jag tappat greppet om matoljeflaskan och fått olja över ena axeln, armen, innanför och utanpå kläderna samt på köksgolvet, under golvlisten. Det gör säkert gott åt huden och plastmattan.

2 kommentarer:

sus sa...

Åh - det finns andra entusiaster! Också hos oss är det en årligen återkommande höjdpunkt och något vi helst inte missar. Jag är dessutom alltid lika fascinerad över snacket efteråt: det är kompisröstning, "öst" mot "väst", dåliga låtar, dålig show och okunniga väljare. Allt kan förståsigpåarna hänvisa till då tävlingen inte går som de vill... urkul!

Edit sa...

Jo, alltid är det något som man kan hänvisa till för att få upprättelse! Egentligen är det sak samma hur det går och vilka låtar som sjungs, det är allt det där roliga runtomkring, och det att man väntat så länge, som är skoj.