tisdag 18 mars 2008

Radiolyx

Molimååndan, Tränotisdan, Askonsdan... idag är det Tränotisdan, och mycket riktigt flög två vackra tranplogar över mig och barnen då vi var ute. Men snö, såhär mycket, det är inte riktigt vad jag förknippar med Påskveckan.

Bytte imorse köksradions kanal till en rikssvensk, vet ej vilken, men det var som att få en helt ny vardagsdimension. Kan Vega utantill för tillfället. Det känns som en lyx att kunna ratta in alla dessa kanaler från Sverji hur som helst - för fem år sedan då vi bodde i Holman i Kronoby kunde vi vid riktigt kallt och klart vinterväder få in P4 från Skellefteå. Så magiskt det kändes då "Jag vill vara din Margareta" plötsligt ljöd i vårt kök hela vägen över Bottenviken, om än svagt brusande.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Glad påsk på er, trönona är på plats i Åttböletrakten nu... :) Sångsvanarna har skränat på här i flera veckor redan.
Med lite tur kan det bli en påskbrasa här i byn i år! Grannen har en massa rishögar (inte bilar), och jag har försökt prata för lite österbottniska seder. Vi får väl se. Då kanske man skulle täckas klä ut ungarna (och sej själv) till påskhäxa också...

Edit sa...

Glad påsk på er med! Vi planerar också att bränna brasa på lördag kväll - och klä ut oss till påskhäxor. Och så väntar vi kolossalt på att påsktuppen kommer och värper under sängarna på påsklördagsmorgonen!