måndag 26 januari 2009

Äppel och pepparkakor

Har ni julpepparkakor kvar i skåpen? Gör den här efterrätten.

Skiva 3-4 äpplen och bred ut skivorna i en smord form. Smält 50 g smör. Blanda 6-7 smulade pepparkakor, 1/2 dl mandel- eller hasselnötkross och 2-3 msk socker i smöret. Häll blandningen över äpplena och grädda i ugn ca 20 minuter i 200 grader. Servera med vaniljglass.

GOTT, verkligen.

Receptet fanns i Samarbete/Matvärlden 1/08.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, låter toppen! Tyvärr käkade småbusarna upp de sista pepparkakorna just idag, när vi för en gångs skull var hemma en vardag (minstingen var febrig under natten).

Edit sa...

Vi hade inte heller kvar några igår då vi skulle laga detta, men pepparkakor säljs billigt på Kantarellen nu också. :) Krya på er!

Katarina Gäddnäs sa...

Vi hade massor kvar sen inflyttningsglöggen och jag lagade receptet igår (tisdag). UNDERBART GOTT! Mamma ville genast ha receptet och jag tror det får bli den första noteringen i ministeriet för bruttonationallyckans årsrapport 2009.

Edit sa...

Det är ju alldeles FÖR gott egentligen, enda sättet att värja sig är att inte ha äppel och pepparkakor hemma samtidigt. :)

Bra att du noterar i årsrapporten!